Chanel neemt leerlooierij over

maandag 09 december 2013

Het Franse modehuis heeft de leerlooierij Bodin-Joyeux overgenomen. Het eveneens Franse bedrijf is al lange tijd Chanel's leverancier van lamsleer en voor Chanel betekent de overname grotere controle over de kwaliteit en voorraad van het leer.

"Bodin-Joyeux zijn lamsleer specialisten en we wilden hun kennis beschermen en in stand houden," zei Bruno Pavlovsky, voorzitter van Chanel's modedivisie, in een interview met Reuters. Hoewel hij het overnamebedrag niet wilde onthullen, zei Pavlovsky dat de prijs van lamsleer de afgelopen 3 tot 5 jaar met 25 tot 30 procent is gestegen. Men eet minder vlees, terwijl de grote vraag naar leren tassen aanhoudt en de productie gelijk blijft, verklaart Pavlovsky.

Chanel heeft, net als concurrenten Hermès, LVMH en Kering, meerdere leveranciers overgenomen om de kwaliteit en de voorraad te waarborgen. Zo heeft het al handschoenenmaker Cuasse, borduurbedrijf Lesage, knopenfabrikant Desrues, hoedenmaker Maiseon Michel en stoffenleverancier Lemaire overgenomen. Sinds vorig jaar is Chanel ook eigenaar van de Schotse kasjmierspecialist Barrie Knitwear.

Chanel is eigendom van de Wertheimer familie en is met een jaaromzet van bijna 6 miljard euro, op Louis Vuitton na, het grootste luxemerk ter wereld.