Christine Boland - Trendseminar SS15

donderdag 19 december 2013

Een ding is zeker, op dinsdag 28 januari hebben we twee sprekers van formaat. Christine Boland (winnaar Trendwatcher Of The Year 2012 – Fashion & Design) en Tony Bannister (SCOUT) belichten beiden vanuit hun eigen perspectief de trends die gaan komen.

Christine Boland zegt hierover: “Steeds duidelijker tekent zich af dat bestaande systemen niet meer werken en we kunnen de problemen niet oplossen met de manier van denken die ze heeft veroorzaakt. In reactie op de onzekerheid en frustratie enerzijds en de ongekende hoeveelheid mogelijkheden anderzijds gloort er een nieuwe tijd waarin we verlangen naar een schone lei, een nieuw begin, overzicht en orde.” Vier grote trends bieden een inspirerend uitgangspunt voor nieuwe silhouetten, stoffen, details, dessins en prachtige color-keys.

Tony Bannister zal in zijn Engelstalige presentatie zijn visie op de trends in zowel menswear, womenswear als casualwear laten zien. Zijn presentatie ‘The Style Guide’ is een mix van lifestyle trends, de ‘mood’ van de straat en key items uit de fashion shows. Zijn presentatie is verfrissend, pragmatisch en bijzonder relevant voor Nederlandse fashion professionals. Een presentatie die u zal inspireren tot het creëren van uw eigen kansen.

Programma
12.00 registratie en ontvangst met lunch
12.45 opening door Maureen Reulink
12.50 Christine Boland - Trends & Colors SS15
In de presentatie ‘Trend Beacons, fisrt glimpse of a new era’ brengt Christine Boland u op de hoogte van de belangrijkste design en womenswear fashion trends en geeft zij u aanknopingspunten voor verdere ontwikkeling naar uw eigen collectie of concept. Vanuit een breed perspectief van wereldnieuws en omgevingsfactoren wordt ingezoomd op het effect daarvan op consumententrends, design language, fashion en colour. Met inspirerende voorbeelden uit een breed spectrum aan disciplines, veel fashion en nieuwe colour moods en colour keys. Een nieuw visueel vocabulaire is aan het ontstaan. Mixed, merged en hybride, boeiend en beeldschoon.
14.15 Pauze
14.30 Tony Bannister – Trends & Colors SS15
Tony Bannister is een begenadigd spreker. Zijn presentatie ‘The Style Guide’ is een mix van lifestyle trends, de ‘mood’ van de straat en key items uit de fashion shows. Zijn trendpresentatie zal opgedeeld zijn in twee delen. Het eerste gedeelte is een audiovisual die de essentie van het seizoen voor Men & Women in sfeer en karakteristieken weergeeft. In het tweede gedeelte van zijn presentatie zal hij specifiek ingaan op de belangrijkste trends in Casualwear (kleuren, silhouetten, styling, key-items en accessoires).
16.00 afsluiting van het officiële gedeelte

Kortom, een boeiende middag! U kunt zich inschrijven via onze website Appletizer.nl. De entreeprijs is 250,00 euro per persoon (excl. BTW).