Crocs mogelijk te koop

vrijdag 15 november 2013

Het Amerikaanse schoenenmerk heeft investeringsbank Moelis & Co in de arm genomen om een eventuele verkoop te onderzoeken. Dat meldt Reuters. Als gevolg stegen de aandelen met 9,5 procent.

Crocs, bekend van zijn kleurrijke klompen, zou ook een leveraged buyout hebben overwogen, maar dat zou volgens bronnen van Reuters al door investeringsmaatschappijen Blackstone en KKR van de hand zijn gewezen.

Als gevolg van tanende omzet in Noord- en Zuid-Amerika en Japan rapporteerde het bedrijf in het derde kwartaal een omzetdaling van 2 procent. Volgens topman John McCarvel heeft het lage consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten grotendeels bijgedragen aan de daling, en verwacht hij geen verbetering. Het bedrijf, dat zo'n tien jaar geleden hoogtij vierde, zag de omzet sinds 2007 dalen. De Croc Classic, het eerste model dat gelanceerd werd, was ineens overal verkrijgbaar, zelfs in benzinestations, hetgeen het imago van het merk beschadigde. De winstcijfers zijn sinds 2007 gehalveerd.

Crocs werd in 2002 opgericht. De schoenen zijn gemaakt van Croslite, een zelf-ontwikkeld type hars en diverse modellen zijn ontworpen zodat zij het hele jaar door gedragen kunnen worden. Inmiddels is het merk in zo'n 125 landen verkrijgbaar.