DeVaGro Bedrijfskleding maakt efficiencyslag met cloud ACA

woensdag 25 juni 2014

De producent en leverancier van bedrijfskleding maakt via de cloud gebruik van de nieuwe automatisering van ACA

Eindhoven, 25 juni 2014 – Het Eindhovense DeVaGro Bedrijfskleding met een eigen fabriek in Slowakije kampte met een inefficiënte werkwijze en te weinig controle. Daarom besloot het bedrijf zijn op Microsoft DOS gebaseerde administratiesysteem vaarwel te zeggen en te kiezen voor het nieuwe backoffice automatiseringssysteem van ACA voor wholesale- en retailbedrijven.

Christian de Vaan, directeur en eigenaar van DeVaGro: “Het werd hoog tijd voor een vervangend systeem met meer mogelijkheden. Het moest een oplossing worden die altijd up-to-date is, zonder dat we er zelf naar hoeven om te kijken. ACA bood ons met het nieuwe systeem via de cloud precies die oplossing. We hoeven hiermee niet eens meer zelf backups van onze bedrijfsgegevens te maken.”

Efficiëntere werkwijze

Voorheen verliep het orderproces van Devagro grotendeels handmatig. De Vaan: “Onze verkopers vulden orders in op papieren formulieren. Deze moesten we met de hand invoeren in ons systeem. Als we de orders daarna in productie wilden nemen, dan printten we ze uit om ze vervolgens per fax te versturen naar de fabriek. Deze werkwijze duurde lang en had soms productiefouten tot gevolg, en dat is natuurlijk zonde.” In de nieuwe situatie maken de vertegenwoordigers van DeVaGro met een tablet via de cloud verbinding met het automatiseringssysteem en voeren zij orders realtime in. Daarnaast kunnen zij de orders eenvoudig genereren en digitaal verzenden via e-mail. Dat scheelt tijd en voorkomt fouten. “Ook de communicatie met de klant verloopt professioneler, omdat de opmaak van onze documenten er veel beter uitziet”, zegt De Vaan. Betere beheersbaarheid

Door een gebrek aan functionaliteit in het oude systeem had DeVaGro weinig inzicht in de hoeveelheid stoffen en materialen dat het verbruikte bij de productie van kledingstukken. “Met de nieuwe oplossing kunnen we meer informatie vastleggen op een gedetailleerder niveau. Bijvoorbeeld het aantal meters stof, aantal knopen en de hoeveelheid garen per product of order. Daardoor hebben we veel meer controle over het productieproces en onze inkoop”, aldus De Vaan.

Over ACA

Het is de missie van ACA om fashionbedrijven beter te laten presteren met behulp van excellente software. Software die hen in staat stelt de crosschannel consument optimaal te bedienen en de onderneming te sturen op basis van betrouwbare managementinformatie. Software die intelligentie herbergt waarmee nee-verkopen tot een minimum kunnen worden beperkt. Alle typen fashionbedrijven kunnen bij ACA terecht. Van pure online spelers tot filiaalbedrijven, van zelfstandige winkels tot crosschannel bedrijven en van merkleveranciers tot wholesalers die hun retailklanten beter willen ondersteunen. ACA bestaat sinds 1983 en heeft meer dan 1.000 bedrijven geautomatiseerd. Meer nieuws over ACA vindt u op www.aca.nl/actueel.

Over Devagro Bedrijfskleding

Van oudsher is DeVaGro een familiebedrijf dat zijn klanten bezoekt met showroomwagens en hen persoonlijk advies geeft. Ieder model is door eigen productie in vele kwaliteiten en kleurstellingen leverbaar, volledig naar wens van de klant. Het bedrijf maakt sinds 1975 bedrijfskleding voor onder andere horecaondernemingen en bakkers.