Den Haag en Venlo beste binnensteden

vrijdag 22 november 2013

Den Haag heeft Amsterdam verslagen in de race voor de titel 'Beste Binnenstad'. Beide steden waren genomineerd, maar de jury van de prijs vond dat Den Haag zich de afgelopen jaren beter heeft ontwikkeld. Venlo werd gekozen als beste stad in de categorie 'middelgrote stad'.

Volgens de jury heeft Den Haag de prijs vooral te danken aan de consequente ontwikkeling van de stad. Ook zegt de organisatie van de prijs dat de Haagse binnenstad bezoekers een mix van historische, kleinschalige sfeer en moderne, binnenstedelijke grootschaligheid biedt.

Venlo heeft volgens de jury een de diversiteit aan landelijke ketens en nieuwe lokale winkels. Ook werkt de gemeente samen met retailers.

In oktober vorig jaar werd gevreesd dat de verkiezing voor het laatst had plaatsgevonden. Organisator Detailhandel Nederland zag geen toekomst meer in de prijs. Volgens Platform Binnenstadsmanagement, dat sinds 2003 bij de verkiezing voor de beste binnenstad betrokken is, is de prijs juist in een moeilijke tijd voor fysieke winkels waardevol.