EUrFASHION, verbetering mobiliteit van studenten en professionals in EU

maandag 20 januari 2014

Internationalisering in de Mode: EUrFASHION, het netwerk om de mobiliteit van studenten en professionals op EU niveau te verbeteren.

EUrFASHION is een project in het kader van het life long learning porgramme van de EU met als doel de mobiliteit van zowel studenten als professionals uit de mode- en textielsector te verbeteren. Om dit te realiseren wordt er in dit project een netwerk opgericht.

Verbetering van de mobiliteit is nodig omdat globalisering in de mode-industrie en in het onderwijs een zichtbare trend is. Mode bedrijven krijgen te maken met toenemende concurrentie en worden daardoor gedwongen meer collecties aan te bieden in kortere tijd en te voldoen aan de internationale markt. Beroepen in de sector zoals designer en productieco÷rdinator krijgen hierdoor steeds meer een Europees karakter.

Onderwijs en bedrijfsleven hebben de handen ineen geslagen en Europese beroepsprofielen voor de designer en de productieco÷rdinator ontwikkeld. Met deze profielen en afspraken over de inhoudelijke kwaliteit van een buitenlandse stage kan binnen het netwerk een goede studentuitwisseling plaatsvinden. Een netwerk schept wederzijds vertrouwen en is de basis van een succesvolle samenwerking. Huidige partners binnen het netwerk zijn organisaties uit Belgie, Italie, Turkije, Groot Britannie en Nederland. Heeft u interesse om ook deel uit te maken van het netwerk?

Meld u aan en neem contact op met Marieke Kuper van MODINT via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken MODINT ondersteunt en werkt mee aan het project EUrFASHION.

Voor meer informatie: www.eurfashion.eu