Eerste details Moncler beursgang bekend

woensdag 27 november 2013

Moncler heeft dinsdag de eerste details van de langverwachte beursgang onthuld. Naar schatting zal de aandelenverkoop van het Italiaanse modebedrijf 2,5 miljard euro opleveren. Dat meldt Reuters.

Moncler heeft een indicatieve prijsrange voor haar beursgang afgekondigd. De aandelen krijgen een prijsbandbreedte van 8,75 en 10,20 euro per aandeel mee. Moncler zal daarmee naar verwachting minstens 2,2 miljard euro ophalen. Dat is tien keer zo veel als de geschatte winst voor belastingen over 2014.

De aandelen maken naar verwachting 16 december hun debuut op de markt. Donderdag worden meer details over de beursgang bekend gemaakt, maar een anonieme bron onthulde dinsdag aan Reuters dat naar schatting iets meer dan 26 procent van de aandelen vrij verhandelbaar zal zijn op de beurs. De beursgang wordt daarmee naar verwachting de grootste in de Europese luxesector dit jaar.

Moncler maakte de afgelopen jaren een explosieve groei door. In 2011 blies het modebedrijf zijn eerder voorgenomen beursgang af en verkocht in plaats daarvan 45 procent van de aandelen aan de Franse investeerdersgroep Eurazeo.

De waarde van Moncler werd naar aanleiding van de deal geschat op 1,2 miljard euro. Eurazeo verkoopt nu een gedeelte van de aandelen van IPO. Analisten van Banca IMI schatten de waarde van Moncler nu op 2,4 miljard euro, gebaseerd op wat investeerders bereid zijn te betalen voor andere Italiaanse luxemerken. Dat cijfer is verdubbeld ten opzichte van 2011.

Mede-aandeelhouders Carlyle en Brand Partners 2 zetten ook hun aandelen te koop, maar Remo Ruffini, directeur van Moncler die mede verantwoordelijk is voor de omzetboost van het merk, is van plan zijn belang van 32 procent te houden. Sinds Ruffini in 2003 het roer overnam is de omzet van Moncler vertienvoudigd van 45 miljoen euro naar 489 miljoen euro in 2012.