Esprit mogelijk weg uit Groot-Brittannië

donderdag 03 april 2014

Esprit heeft nog vier winkels in Groot-Brittannië, waaronder een flagship store in Regent Street in Londen, maar overweegt om de filialen te sluiten. Het modemerk wil zich concentreren op e-commerce en groothandel, dat schrijft Drapersonline.com.

De omzetgroei van de winkels van Esprit in Groot-Brittannië staat stil. Het modebedrijf merkt dat de detailhandelstak het in Groot-Brittannië veel beter doet. De wholesaleomzet steeg in het afgelopen half jaar met 39,5 procent naar 53 miljoen Hongkong dollar( 4,96 miljoen euro).

Esprit heeft al een flink aantal winkels gesloten in onder andere Canterbury, Norwich en Manchester. Een woordvoerder zegt tegen Drapers: "We ondergaan momenteel een transformatieproces, gericht op de versterking van ons merk en de winstgevendheid op de lange termijn. Esprit heeft nog steeds een sterke aanwezigheid op de markt in Groot-Brittannië. Een kostenbesparingsplan is onderdeel van ons transformatieproces. We hebben daarom besloten om een aantal verlieslatende winkels te sluiten in Europa."