Ethisphere Institute kiest drie duurzaamste modebedrijven

dinsdag 25 maart 2014

H&M, Gap en Levi Strauss & Co, zijn verkozen tot de drie duurzaamste modebedrijven ter wereld. Ethisphere Institute, een onderzoeksbureau gespecialiseerd corporate ethics, heeft een lijst met duurzame bedrijven bekend gemaakt.

De totale lijst bestaat uit 144 bedrijven die 41 industrieën vertegenwoordigen. De bedrijven zijn afkomstig uit 21 landen en zetten volgens het onderzoeksbureau woorden over duurzaamheid om in actie. Het is niet duidelijk of de bedrijven een minimale omzet moesten hebben om genomineerd te worden. Een panel van adviseurs beoordeelde de bedrijven op punten als ethiek, reputatie, leiderschap en innovatie, het bestuur en zakelijke verantoordelijkheid.

"Gap is trots om voor het achtste opeenvolgende jaar in de lijst te staan. Het is een bewijs dat onze medewerkers hard werken aan onze ethische principes," zegt Wilma Wallace van het Amerikaanse modebedrijf.

H&M stond in 2013, 2011 en 2007 ook op de lijst. Het Zweedse modebedrijf presenteert volgende week de nieuwe Conscious collectie. In april lanceert de keten twee collecties die onder meer zijn gemaakt van biologisch leer en biologische zijde.