Free People naar China

dinsdag 01 april 2014

Free People, een dochteronderneming van Urban Outfitters, gaat dinsdag zijn eerste winkel in China openen. Het bohemien kledingmerk vestigt zich in shoppingmall Queensway Plaza in Hongkong.

De winkelopening maakt onderdeel uit van de expansie van Free People in Azië. In maart opende de keten al winkels in Japanse steden Kioto, Osaka en Chiba en deze herfst komen er ook twee winkels in Tokio bij. Japan was daarmee de eerste internationale markt voor Free People. Rond dezelfde tijd opende het modebedrijf ook een shop-in-shop bij Selfridges in Londen.

De modeketen is voor de expansie in Azië de samenwerking aangegaan met Lab Concept, een nieuw retailconcept dat valt onder de Lane Crawford Joyce Group, het grootste Aziatische mode-, beauty- en lifestyleconcern. Het bedrijf bestaat uit multi-brand retailers als Lane Crawford, Joyce en designerschoenen en – accessoiresmerken en heeft meer dan 500 verkooppunten in heel China en Zuidoost-Azië.

Het interieur van de Aziatische Free People winkels zullen volgens dezelfde principes als de Amerikaanse winkels ingericht worden en de complete kleding- en ondergoedlijnen gaan voeren. Of er naast meer winkels in Japan ook in de rest van China extra Free People-vestigingen worden geopend, is nog niet bekend. COO David Hayne laat aan WWD weten te geloven in 'weloverwogen en duurzame groei' en dat de consument zal beslissen waar en hoeveel winkels er bij zullen komen.