FreshCotton released kalender met twaalf bloedmooie studentes

donderdag 05 december 2013

FreshCotton heeft 1 december de eerste editie van de jaarlijks terugkerende FreshCotton kalender uitgebracht. De kalender heeft als thema: “The Student Edition”. Voor het project zijn twaalf studentenmeisjes thuis gefotografeerd en op een sexy wijze gestyled met FreshCotton kleding. De foto’s zijn gemaakt door de supergetalenteerde modefotografe Sanja Marušić.

De jonge fotografe Sanja is deze zomer afgestudeerd aan de KABK en won al verschillende prijzen. De FreshCotton kalender is haar eerste commerciële opdracht na het afstuderen. Het is direct een hele bijzondere opdracht, omdat de meisjes zo persoonlijk in hun eigen omgeving gefotografeerd werden.

“Ik vond het heel bijzonder om bij de meisjes thuis te fotograferen.
Het was spannend om zo dichtbij te komen met mijn camera.”
Sanja Marušić


Door de keuze van de fotografe Sanja Marušić vangt FreshCotton de tijdsgeest van Instagram filters, jonge en zelfverzekerde vrouwen. Waar likes, followers en exposure de online currency is. Een tijd die volledig maakbaar is, waarin de sky de limit is en succes slechts een foto of filter verwijdert kan zijn. Via social media groeien doodnormale meisjes uit tot ‘Insta- of Tumblr-famous’ symbolen.

Dit zijn de FHM- buurmeisjes van nu; studentes met vierduizend followers die uit het hele land komen en de ‘selfie’ tot een kunstvorm hebben weten te verheffen.

Over FreshCotton

FreshCotton is de online lifestyle store voor mannen. FreshCotton zette 12 jaar geleden streetfashion op de kaart in Nederland en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een groot modeplatform voor heren. FreshCotton onderscheidt zich door hun vooruitstrevende styling van de producten, met een unieke mix van bekende en vernieuwende jonge merken. Zo heeft FreshCotton een breed spectrum aan betaalbare en hoger gesegmenteerde mannenmode. FreshCotton staat bekend om hun smaak en hun ongeëvenaarde serviceniveau.