GO Fashion Fair: eerste zelfstandige, duurzame modebeurs van Nederland

maandag 23 december 2013

GO Fashion Fair is de eerste zelfstandige duurzame modebeurs van Nederland en vindt plaats in het monumentale Scheepvaartmuseum op 26 en 27 januari 2014. Heel mode minnend Nederland en buitenland is aanwezig in de stad omdat Amsterdam Fashion Week gelijktijdig plaatsvindt. Toegankelijkheid, duurzaamheid en mode staan centraal voor GO Fashion Fair, de hele beurs wordt zo duurzaam mogelijk ingericht. Communicatiemanager Esmee van Venrooij verwacht rond de 1500 bezoekers, ook veel internationale inkopers en pers. Een team geleid door Melody de Blois zal de bezoekers ontvangen.

Er staan veel jonge en startende ontwerpers op de beurs, die met hun collecties een frisse wind zijn voor de modewereld, maar er is uiteraard ook plaats voor gevestigde namen. Er staan rond de 80-100 merken zoals Dutch Basics, B-made. Dyvsign , Barbara Munsel, Okimono, Saccoo en SHHG. De collecties bestaan uit mode voor vrouwen, mannen en kinderen, accessoires en lifestyle en zijn allen qua stijl zeer uiteenlopend.

Naast het bewonderen van de prachtige merken zijn er ook andere dingen te ondernemen tijdens de beurs. De beursmanager Dorieke Bovenberg organiseert drie catwalkshows waar de deelnemende merken getoond worden. Ook zal tijdens de Fair Dutch aWEARness samen met haar partners EcoProFabrics lanceren, een pilot project binnen het Eco Innovatie Programma van de Europese Commissie en houdt Annick Jehanne een lezing over de toekomst van duurzame mode.

GO Fashion Fair is een initiatief van Green Orange Fashion, het internationale platform voor duurzame mode dat is opgericht door Sylvie Verdierre en Stephan Waals.