Gallery Int. Fashion Fair presenteert…

maandag 16 december 2013

… Scandinavia’s finest

En wederom komt Gallery International Fashion Fair met een primeur, deze keer in de vorm van een quick preview op de populaire mode beurs. Op dinsdag 28 januari zijn internationale pers en inkopers van de grote modehuizen uitgenodigd om in 2 uur de collecties van de beste designers van Scandinavië te scannen. Een perfecte kick-off van de Copenhagen Fashion Week.


Gemoedelijke quickscan Het stijlvolle Hotel D’Angleterre – in hartje centrum van Kopenhagen – vormt het decor voor dit unieke evenement. Het idee? Een gemoedelijke quickscan van geselecteerde items van geselecteerde designers. Zodat pers en inkopers de crème de la crème onmogelijk kunnen mislopen en in korte tijd een duidelijk beeld krijgen van Scandinavia’s finest…

Gallery staat al vanaf dag 1 bekend om haar bijzonder hoogwaardige beursvloer. De beste design-gedreven Scandinavische modemerken zijn van de partij en zelfs in tijdens als deze, groeit de wachtlijst nog ieder seizoen. Namen als Wood Wood, Hope, Carin Wester, Ann-Sofie Back, Peter Jensen, V Ave Shore Repair, House of Dagmar, Whyred, Wackerhaus, Soulland, Designers Remix and Norse Project zijn slechts een kleine greep uit het vertrouwde geheel. Nieuwkomers zijn er natuurlijk ook, zoals elk seizoen. Denk aan Our Legacy, Common Affairs en Rasmus Wingaard, veelbelovende labels die in januari hun opwachting zullen maken op Gallery.

Wereldwijd geroemd platform

Het beste van Scandinavië onder 1 dak: het blijkt een succesformule. Maar wat Gallery compleet maakt is de mix met internationale merken als Kitsuné Tee, Max.Tan, Damir Doma Silent, WLG by Giorgio Brato, A.Friend by A.F. Vandervorst, Thom Krom en Jo No Fui. Dat maakt Gallery dus niet alleen het sterkste platform voor Scandinavische mode (wereldwijd), maar – naast beurzen als Pitti in Florence en Las Vegas USA – één van de meest gerenommeerde modebeurzen ter wereld. Voor internationale pers en inkopers is een preview op al wat Gallery te bieden heeft, dus een absolute uitkomst…

Vorig seizoen waren de bezoekers goed in evenwicht. Zo’n 50% was afkomstig uit Scandinavië en de overige 50% kwam van over de hele wereld. Inkopers van iconische namen als Barneys, Luisa Via Roma, Colette, Harrods, Liberty, Traffic, ASOS, Net-à-porter, Tomorrowland, Galleries Lafayette and Podium Market; ze zijn allemaal van de partij.

De goede ambiance om orders te schrijven wordt geroemd, maar zéker ook Kopenhagen als stad. De binnenstad bruist, tijdens de CFW in het bijzonder en met restaurants als Noma en Amass zit het met de gastronomie ook wel goed! Nog nooit de CFW bezocht? Misschien een mooi voornemen voor 2014? Kun je meteen in januari waarmaken!

Meer informatie over vind je op www.copenhagenfashionweek.com of www.gallery.dk

Free registration and as a Buyer you are invited to join the Gallery Cocktail & Dinner on Wednesday 28th January REGISTER NOW!