Gallery breekt eigen record en blijft groeien

maandag 24 september 2012

Al eens op Gallery International Fashion Fair geweest? Niet? Dan zou ik daar nu eens heel serieus over gaan nadenken. Met meer dan 12.000 bezoekers verwelkomde de beurs in augustus 2012 een recordaantal modeliefhebbers. Het bezoekersaantal steeg met maar liefst 5% ten opzichte van de editie in februari 2012 en zelfs 10% ten opzichte van de editie augustus 2011. Kortom: Gallery blijft records breken en daar lijkt nog geen einde aan te komen. In 2012 zal de beurs namelijk nog verder uitbreiden met een vernieuwende showscene, maar ook met 2.000 m2 extra beursvloer.

Niet alleen zijn de bezoekersaantallen van Gallery indrukwekkend te noemen, ook het niveau ligt bijzonder hoog. Het merendeel (76%) komt van Scandinavische bodem en de overige 24% - een percentage dat overigens iedere editie toeneemt – zijn internationale bezoekers en zéker niet de minste. Inkopers van prominente namen als Lafayette, Liberty, Harvey Nichols, Barneys New York, Luisa Via Roma, NK, Stockmann, Yoox Groop, Zalando, Selfridges, Browns Fashion, ASOS, Net-a-Porter, Urban Outfitters, Mr. Porter, Matches.com en MyWardrobe.com struinen de beursvloer af op zoek naar veelbelovende collecties. Zelfs China met Alterstyle.com en de Japanse inkooporganisatie Marubni zijn van de partij.

Het aantal exposerende merken – afgelopen editie ruim 340 merken uit 20 verschillende landen – neemt gestaag toe, maar het aanbod blijft evengoed selectief. Christian Gregersen, CEO van Gallery: “Het niveau van het aanbod op de beursvloer is cruciaal voor een goede beurs, maar minstens even belangrijk; het toenemende aantal Scandinavische en internationale mode-inkopers van hoog kaliber. Het feit dat mijn telefoon tijdens de drie beursdagen nauwelijks is afgegaan, geeft aan dat de exposanten druk bezig waren met belangrijkere dingen, namelijk zakendoen.” Dan spreekt Gregersen overigens over exposanten als Wood Wood, YMC, Levi's Made & Crafted, Liebeskind en French Connection, om er maar een paar te noemen…

De hoogwaardige showscene is tot slot onmiskenbaar onderdeel van het succes van Gallery. In vier jaar tijd passeerden maar liefst 100 merken de revue. De 14 shows van afgelopen editie vertegenwoordigden prominente namen als Peter Jensen, Odeur, Stylein en de Zweedse Johanna Pihl. Daarnaast kregen aanstormende talenten als H&M Award winaar Stine Riis én Tabernakel Twins door Vibe Lundemark, winnaar van het ontwerp van de Citroën DS5 2012, een podium op de veelgeroemde catwalk.

Kortom; Gallery ademt mode en dat doet overigens de hele stad tijdens de Copenhagen Fashion Week. Alle reden om de beurs te bezoeken in februari. Je zult absoluut vol nieuwe inspiratie terugkomen en eerlijk = eerlijk; Kopenhagen is prachtig in februari!www.gallery.dk
cfw.dk