Giorgio Armani toch lid Camera della Moda

donderdag 21 november 2013

De Italiaanse modeontwerper heeft besloten alsnog lid te worden van de Italiaanse Camera della Moda. Dat meldt Women's Wear Daily. Armani heeft jarenlang geweigerd zich aan te sluiten bij de vereniging uit protest dat sommige Italiaanse merken, zoals Miu Miu en Valentino, hun collecties in Parijs presenteren. Zijn stelling was dat hij alleen lid zou worden als alle Italiaanse shows in Milaan zouden worden gehouden.

"Terwijl ik nog steeds geloof dat alle Italiaanse merken hun modeshows in Italië moeten presenteren om ons land op de kaart te zetten, begrijp ik als ondernemer dat de reorganisatie van bepaalde situaties tijd vergt," zei hij. "Ik waardeer de stap die Ennio Capasa heeft gezet." Capasa onthulde afgelopen zomer dat hij het merk Costume National terugbrengt naar Milaan, na ruim 20 jaar in Parijs te hebben gepresenteerd.

"In de hoop dat andere Italiaanse merken het voorbeeld (van Capasa) zullen volgen, is het in de tussentijd belangrijk dat ik ook een sterk teken van vertrouwen en verbintenis toon in de vitaliteit van Italiaanse mode," aldus Armani.

Ondertussen heeft Miu Miu de verbintenis met Parijs aangesterkt door een 'aantal afdelingen' naar Parijs te verplaatsen. Volgens WWD is dit een duidelijk teken dat het modehuis geen plannen heeft om naar thuisland Italië terug te keren.