Grote maten bij Abercrombie & Fitch

vrijdag 08 november 2013

Abercrombie & Fitch gaat vanaf volgend jaar ook grotere maten op de markt brengen. Een bron vertelt aan Reuters dat de vrouwenlijn vanaf volgend jaar lente uitgebreid wordt met XL en XXL.

CEO Mike Jeffries zei eerder meermaals in interviews dat het merk voor ‘coole, aantrekkelijke mensen’ is en dat het bedrijf daarom geen vrouwenmaten groter dan L verkoopt.

Nu de omzet al maandenlang terugloopt, zou de topman geen andere keus zien dan zijn bekritiseerde matensysteem te wijzigen. De aandelen van Abercrombie & Fitch hebben dit jaar alleen al 30 procent waarde verloren, het resultaat van een reeks nieuwsberichten over het omstreden personeelsbeleid van de keten. Het bedrijf zou alleen aantrekkelijke, dunne mensen in dienst nemen en discrimineren op basis van leeftijd en uiterlijk.

De berichten zorgden voor een stroom aan kritiek via social media. De achttienjarige actievoerder Benjamin O’Keefe startte een petitie, die zeventigduizend mensen tekenden. Het Nederlandse kledingmerk BoWeevil haakte ook in op de negatieve publiciteit rond Abercrombie & Fitch en produceerde een T-shirtlijn met de tekst 'I am too beautiful to wear A&F'.