H&M lanceert kunstproject

dinsdag 11 maart 2014

'Conscious New World' heet het kunstproject dat H&M gaat lanceren in Nederland. Met de reizende expositie wil de modeketen kunstwerken laten zien die kunstenaars samen met hun 'muzen' hebben gecreëerd, geïnspireerd door een duurzaam thema.

Op 10 april lanceert H&M haar Conscious Exclusive-collectie, een collectie die volledig gemaakt is van duurzame materialen. Op dezelfde dag wordt H&M's duurzaamheidsjaarverslag over 2013 gepubliceerd en vindt de introductie van de nieuwe CleverCare-wasetiketten plaats, die aangeven hoe je kleding op een milieuvriendelijkere manier kunt verzorgen. Om al deze gebeurtenissen onder de aandacht te brengen en te laten zien wat H&M doet op het gebied van duurzaamheid is het project 'Conscious New World' ontstaan.

Vijf kunstenaars hebben voor het project hun krachten gebundeld met bekende Nederlandse vrouwen. De kunstenaars kozen vervolgens een thema: recyling, water, lonen, educatie of grondstoffen.

Het resultaat is 2 april te zien op een event voor pers en genodigden. Daarna zal de expositie rond reizen door Nederland.