Half ton extra verlies voor Moba

dinsdag 04 februari 2014

De Arnhem Mode Biënnale (Moba) kampt met extra verliezen. Het college van burgemeesters en wethouders van Arnhem heeft maandagavond bekendgemaakt dat er bovenop het bestaande tekort van 160.000 euro een negatief resultaat van minstens 50.000 euro komt. Dat meldt de Gelderlander.

Het liquiditeitstekort kan mogelijk nog slechter uitpakken. "Zolang wij niet beschikken over de definitieve accountantsverklaring staat het uiteindelijke tekort niet vast,” aldus het college van B&W tegen de krant.

Het B&W heeft aangedrongen op een zo spoedig mogelijke afronding van Moba13 en een definitieve vaststelling van het tekort. Volgens het college is het evaluatierapport bijna klaar.

In september werd bekend dat Moba met een liquiditeitstekort van 160.000 euro kampt. De oorzaak van het tekort is een erfenis van de editie in 2011. Ook viel het aantal betalende bezoekers van de editie in 2013 onder leiding van trendwatcher Lidewij Edelkoort en de bijverkoop van kalenders en mini-catalogi tegen. In totaal trok de ‘Fetishism in Fashion’-editie van het mode-evenement 28.000 bezoekers.

Het college oordeelde dat de huidige formule voor de Mode Biënnale niet langer houdbaar is en besloot de geplande editie in 2015 af te lasten. Dit jaar wordt nagedacht over de toekomst van het mode-evenement.