Hugo Boss stelt winstdoel 2015 bij

dinsdag 26 november 2013

Hugo Boss heeft zijn eerder gestelde omzet- en winstdoel voor 2015 bijgesteld wegens lager dan verwachte groeicijfers in China en Europa. Dat meldt Reuters.

In 2011 stelde Hugo Boss zich het doel om in 2015 3 miljard euro omzet te boeken met een EBITDA-marge (de winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie als percentage van de omzet, red.) van 25 procent. Het bedrijfsresultaat over 2015 werd geraamd op 750 miljoen euro.

CEO Claus-Dietrich Lahrs dinsdag laat weten dat dit niet gaat lukken. “We blijven toegewijd om een EBITDA-marge van 25 procent te behalen, maar dat zal na 2015 zijn,” aldus de topman.

Volgens Lahrs is de wereldwijde groei van het Bruto binnenlands product (BBP) zwakker dan verwacht in vergelijking met 2011, het jaar waarin het bedrijf haar doelstellingen voor 2015 presenteerde.

Een bijzonder aandachtspunt is volgens de CEO China. "In vergelijking met wat we gewend zijn, was 2013 nogal een teleurstellend jaar voor de Chinese luxe-industrie," zei hij, wijzend op de geschatte 4 procent omzetgroei over dit jaar.

Lahrs voegde eraan toe dat hij niet verwacht dat China op de korte termijn terugkeert naar de hoge groeicijfers uit het verleden. Om de tegenvallende omzetcijfers te compenseren en meer controle te krijgen over de verkoop, heeft Hugo Boss de overgang van groothandel naar meer eigen winkels versneld.

Het bedrijf verwacht dat in 2015 60 procent van de omzet voortkomt uit eigen winkels, vergeleken met een eerdere prognose van 55 procent. Voor 2013 verwacht het bedrijf dat de omzet en winst respectievelijk met 6 procent en 8 procent zullen stijgen.