IAF World Fashion Congres voor het eerst in China

woensdag 25 september 2013

De IAF World Fashion Convention is dinsdagmorgen de 23e September geopend in Kunshan vlakbij Shanghai. Het is de eerste keer in de 40-jarige geschiedenis van de IAF dat het zijn 2 daagse jaarcongres in China organiseert.

In zijn openingsspeech voor ruim 200 toehoorders uit 20 landen beschreef IAF Voorzitter Harry van Dalfsen de economische situatie in de kledingbranche in de wereld. “Helaas, veel van de consumenten in de wereld hebben geen goed gevoel. Ze zijn verward en ze moeten omgaan met onzekerheid”, zei Harry van Dalfsen. In het bijzonder in Europa realiseren mensen zich dat oude zekerheden niet terugkomen, maar ze hebben nog onvoldoende zicht op hoe de nieuwe wereld er uit gaan zien. Hij riep de bedrijven op in termen van kansen en niet in termen van bedreigingen te denken om zo uit de vicieuze cirkel van het negatieve sentiment te komen. Dit was dan ook de reden voor de IAF en mede organisator CCCT (Chinese Chamber of Commerce for Import and Export of Textiles and Apparel) om het congres te richten op waardevergroting in de internationale mode supply chain.

Voorzitter Jiang Hui van CCCT was verheugd om met zo veel deelnemers voorbeelden van de ontwikkeling van de Chinese kledingindustrie te kunnen delen. De industrie in China richt zich in snel tempo steeds meer op branding en innovatie. Het programma van de congres is daarom opgebouwd uit onderwerpen als branding, sourcing en innovatie met sprekers van Chinese en van niet Chinese merken als Texhong, Lily Brand, Shangtex, Jiangsu Sainty, Bosideng en Brax.

In 2014 zal het 30e IAF World Fashion Congres worden gehouden van 29 september to 1 oktober in Medellin (Colombia).