Ice-Watch koopt Frans horlogemerk Patton

maandag 24 maart 2014

Het Belgische horlogelabel Ice-Watch heeft haar Franse concurrent Patton overgenomen. De merknaam Patton blijft bestaan, maar zal vanaf nu alleen nog bij Ice-Watch verkooppunten en winkels te koop zijn, dat meldt Tijd.be.

Patton was eigendom van de Fransman Jean-Louis Lebec. Onder zijn leiding werden 3000 Patton-horloges verkocht. Met de overname door Ice-Watch wordt verwacht dat binnen twee tot drie jaar 30.000 tot 50.000 Patton-horloges worden geproduceerd. De horloges kosten tussen de 750 en 1790 euro.

Jean-Pierre Lutgen, eigenaar en oprichter van Ice-Watch, nam het initiatief tot de overname. De Waal zei bij de persconferentie misschien wel nooit in contact te zijn gekomen met Lebec, als de horloges niet Patton zouden heten. Lutgen maakte hiermee een verwijzing naar zijn geboorteplaats Bastenaken, waar de Amerikaanse generaal Patton aan het einde van de Tweede Wereldoorlog de Slag om de Ardennen won.

Enkele maanden geleden breidde Ice-Watch al uit door ook brillen en smartphones aan de collectie toe te voegen. Het label wordt verkocht bij 10.000 verkooppunten verspreid over 100 landen en nog eens 80 Ice-Watch winkels wereldwijd. In 2013 werd een kleine 7- miljoen euro omzet geboekt. Over de financiële details van de overname willen Lutgen en Lebec niets kwijt.