Internationale ambities: Petrol industries kiest Eezeebee

dinsdag 12 november 2013Volgens eigenaar en algemeen directeur van het moederbedrijf Van Zon Mode Nederland, heeft Petrol Industries grote internationale ambities. Met name in de Verenigde Staten en in Duitsland. Volgens Van Zon is een goed functionerend sales portal essentieel om hun ambitieuze internationale doelstellingen te kunnen realiseren. 


Online B2B:

Van Zon Mode werkt met Microsoft Dynamics (NAV) als ERP oplossing. Om informatie uit deze ERP oplossing te kunnen ontsluiten richting het internet heeft Eezeebee de e-fashion Engine ontwikkeld. Deze koppelingen vormen de basis van de B2B oplossing van Eezeebee waarvoor Van Zon Mode heeft gekozen. In deze B2B oplossing kunnen agenten en klanten collecties online bekijken, direct voorverkoop- en stockorders plaatsen, bestaande orders, facturen en verzendingen bekijken. Een dergelijk sales portal is een goede aanvullende service voor de klanten: het portal is informatief en biedt functionaliteit voor zowel verkoper als retailer.

Eezeebee is een e-business bureau dat is gespecialiseerd in Internet oplossingen die gekenmerkt worden door een hoge mate van technische en/of communicatieve complexiteit. Eezeebee ontwikkelt online B2B showrooms, B2C web shops, Intranet oplossingen, slimme database structuren en Content Beheer Systemen.

Groei: Gemakkelijk en snel registreren

Een nieuwe feature, welke speciaal voor Van Zon Mode is ontwikkeld, is de ‘New Customer’ module. Met deze module, kan een verkoop of een agent, op elk gewenst ogenblik, een nieuwe klant aanmelden via het portal. Deze nieuwe klant wordt geëxporteerd naar Microsoft Dynamics (NAV) en komt de aanvraag binnen tien minuten beschikbaar als actieve klant. Hiermee heeft Eezeebee het kennismakingsmoment omgezet naar een ordermoment.

Groei: Efficiëntie door de juiste controle

Aangezien er met internationale klanten wordt gewerkt en de groeiambities gericht zijn op het buitenland, is het voor Petrol Industries het belangrijk, de diverse administratieve controles zo efficiënt mogelijk in te richten. Daarom wordt iedere klant bij het plaatsen van een order, gecheckt op een geldig btw nummer. Indien de klant hier niet over beschikt, wordt er automatisch BTW berekend op de factuur. Deze check is een waardevolle toevoeging waardoor fiscale verassingen kunnen worden voorkomen.

Belangrijke features

“Er zitten prachtige features in onze B2B shop”, zegt Sander Bruring, product manager bij Petrol Industries . “De complete prijslogica en conditie berekening is gedupliceerd in de shop, zodat de kopende klant direct kan zien wat een artikel kost op basis van zijn integrale klant condities. ”

De praktijk tot nu toe

“We merken dat steeds meer retailers hun bestellingen online plaatsen”, vervolgt Sander Bruring. “Ze vinden het makkelijk en ze zien de voorraadinformatie. We hebben aanzienlijk minder werk op Customer Services nu er steeds meer online verloopt, wat betekent dat wij meer tijd aan onze klanten kunnen besteden.”