Inzameling levert geldprijs op

dinsdag 19 oktober 2010

Dress for Success Rotterdam heeft 2500 euro gekregen van Wethouder Alexandra van Huffelen (duurzaamheid, binnenstad en buitenruimte). De wethouder kreeg dat geld bij wijze van prijs van de Stichting Kleding Inzameling Charitatieve Instellingen (KICI) omdat Rotterdam in 2009 het grootste aantal kilo's textiel heeft kunnen inzamelen per inwoner.

Dress for Success is een organisatie die werkzoekenden gratis aan representatieve kleding helpt die ze kunnen gebruiken bij sollicitatiegesprekken, om daarmee een goed voor de dag te komen. De landelijke organisatie heeft in Rotterdam een vestiging in deelgemeente Rotterdam Alexander. KICI is een organisatie die niet alleen kleding inzamelt maar ook werkt aan duurzaamheid door bijvoorbeeld aan de recycling van spijkerbroeken en denim te werken.

Gemiddeld verzamelt Rotterdam 2,42 kilo textiel per inwoner per jaar. Gemiddeld wordt er 4 kilo textiel en 1 kilo schoenen per inwoner in de restafvalcontainers gedaan. Doel van de gemeente Rotterdam is om de kledinginzameling in de komende jaren te verdubbelen. Wethouder Van Huffelen: ik roep het KICI en alle Rotterdammers op om met volle kracht door te gaan en te helpen om de kledinginzameling te verdubbelen in de komende jaren. Kleding op deze manier inleveren biedt veel voordelen: minder afval, minder verbranding van afval en daarbovenop ook natuurlijk meer opbrengsten voor de goede doelen. Zo werken we gezamenlijk aan een duurzaam Rotterdam.