Jeansonline, Label54 en Bulls & Birds fuseren

maandag 31 maart 2014

De Fifth Floor Fashion Group, de modetak van investeringsmaatschappij Axivate Capital, heeft een belang genomen in modewebshops JeansOnline en Label54. De webwinkels gaan fuseren met Bulls & Birds, om zo in de top tien te komen van de Nederlandse mode e-commerce markt.

Volgens de Fifth Floor Fashion Group betekent de fusie voor de bedrijven de schaalvergroting die zij nodig hebben om de volgende stap te zetten. "De modemarkt is uitdagend en schaalvergroting is een absolute must om krachtig te blijven in dit landschap," zegt Robert Jan Visser, de oprichter van JeansOnline.

Visser blijft na de fusie aan als inkoop- en creatief marketingdirecteur. Samen met Erik Mulder, operationeel directeur Fifth Floor Fashion Group, en een financieel directeur zullen zij gezamenlijk de directie voeren over alle labels onder de Fifth Floor Fashion Group.

Twee weken geleden nam de Fifth Floor Fashion Group nog kinderkledingwebshop HappyBee.nl over. Ook Kinderkleding Te Koop - met een omzet van zo'n vijf miljoen euro, na Kleertjes.com de grootste in de markt - valt onder de modetak van Axivate Capital.