K-Swiss staat voor All American heritage tennis

donderdag 05 december 2013

K•Swiss staat voor tennis en tennis staat voor K•Swiss. Het sport/lifestylemerk werd bijna een halve eeuw geleden opgericht in Van Nuys, Californië, door de Zwitserse broers Art en Ernie Brunner. Hun witte leren tennisschoen, de Classic, maakte zijn debuut op Wimbledon in 1966 en heeft inmiddels een legendarische status bereikt. In 2014 gaat K•Swiss terug naar hun tennis heritage roots met de positionering als authentiek, Amerikaans tennismerk.

Een voordeel, waar het merk alleen maar van kan profiteren, is het feit dat ‘court style’ een sterke comeback maakt komende seizoenen. Na de kleurrijke running trend van het afgelopen seizoen, is het tijd voor dat cripsy clean en boxfresh witte gevoel. ‘All white’ sneakers duiken meer en meer in het modebeeld op, samen met een clean preppy look.

De nieuwe beelden van het lookbook van K•Swiss voor Herfst/Winter 2014 laten duidelijk zien wat de ‘court style’ trend inhoudt. De sneakpreview toont een uniek en authentiek tenniscourt met een karakteristiek ‘old clubhouse’ gevoel. De heritage tennis kleuren gecombineerd met een moderne twist, komen subtiel terug in de ontwerpen van de schoenen.

Het bijna vijftig jaar oude productarchief van K•Swiss is een schatkist vol mooie, klassieke producten. Symbool van het merk én van tennis, is de witte Classic; de eerste Amerikaanse leren tennisschoen waar het in 1966 allemaal mee begon. Dit ontwerp maakt altijd deel uit van de collectie en krijgt regelmatig een update. Voor 2014 is deze Classic ‘revived’ met een moderne leest en vorm; The Classic II. Samen met de Classic II Mid en de Lozan III staan deze authentieke ontwerpen volop in de schijnwerpers komend seizoen. Zo is het limited pack dat de Lozan III herintroduceert, ontworpen voor diegenen die anders durven te zijn en die het verhaal kennen achter dit iconische ontwerp. De herlancering is doelgericht en exclusief, maar ook hier verwijst alles naar de tennis trend en de rijke geschiedenis van K•Swiss als all American tennis merk.