KYMM bags introduceert duurzame designtas in Parijs

dinsdag 16 augustus 2011

KYMM bags is de merknaam voor de duurzame draagtassen die ondernemer Peter van der Sandt bedacht. De KYMM bag is de designtas die een alternatief biedt voor plastic verpakkingsmateriaal en weggeeftasjes. Binnen het collectief van eco fashion designers dat deelneemt aan Pret-a-porter Paris heeft KYMM bags een rol als aanvullend duurzaam designproduct.

“Ik heb me altijd verbaasd over het feit dat er nog steeds zoveel linnen draagtasjes worden gemaakt als promotioneel artikel of verpakkingsmateriaal. Belastend voor het milieu, en niemand zit er meer op te wachten,” vertelt Peter. De ondernemer sprong in het gat van innovatief duurzaam verpakkingsdesign en ging met een aantal ontwerpers om tafel om de KYMM bag te maken.

Ervaring met de productie en confectionering van tassen heeft Peter; tassen ontwerpen en verkopen is al jaren zijn dagelijkse bezigheid. Sinds begin dit jaar is daar KYMM bags bijgekomen. Bij KYMM ligt de focus echt op duurzaam. “Er zijn zoveel mogelijkheden om dit soort tassen cradle-to-cradle te produceren. Momenteel maken we bijvoorbeeld van restafval van koffieverwerkingsbedrijven en banner-producenten promotionele tassen voor hun relaties. De KYMM bag heeft een sterk simpel design dat in allerlei materialen uitgevoerd kan worden.

KYMM bags werd gelanceerd op een grote Duitse beurs voor promotionele artikelen. De reacties waren positief. Peter: “Er is in deze branche behoefte aan innovatie, en duurzaamheid maakt ook hier zijn intrede.” KYMM bags is binnen het Green Orange collectief een vreemde eend in de bijt, omdat de andere 21 merken damesmode presenteren. “Daarmee hoop ik juist op te vallen en te laten zien dat de KYMM bag een mooi duurzaam verpakkingsproduct is, juist voor kledingwinkels en boetieks.”

Van 3 t/m 6 september staat het Green Orange paviljoen (150 m2) in de sector ‘So Ethic’ op de PRET-A-PORTER PARIS. Meer weten over ‘Green Orange’ en de deelname aan Pret-a-porter Paris? Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken Meer over KYMM bags: www.kymmbags.com.