Kapitaalinjectie voor Holland House Fashion

dinsdag 18 februari 2014

Het Nederlandse confectiebedrijf Holland House Fashion heeft een investeerder gevonden. Informal Capital Network moet de groeiambities van het bedrijf waarmaken. Hoeveel Informal Capital Network heeft geïnvesteerd in het confectiebedrijf is niet bekend gemaakt. Marktlink Fusies & Overnames heeft de twee partijen begeleid bij de transactie.

Holland House Fashion zegt dat het bedrijf flink was gegroeid de afgelopen twee jaar. De onderneming zocht daarom naar kapitaal om verder te groeien. De bank ondersteunde het bedrijf, maar was niet in staat om de snelle groei te financieren.

Het hoofdkantoor van Holland House Fashion is gevestigd in Voorschoten. De omzet bedraagt jaarlijks zo'n 20 miljoen. Binnen de onderneming zijn ongeveer vijftien mensen werkzaam. De styling, inkoop, verkoop, administratie en logistiek activiteiten vinden in Nederland plaats. De productie is uitbesteed aan leveranciers uit Bangladesh en China. Jaarlijks ontwikkelt de onderneming meerdere collecties.

Het confectiebedrijf werd opgericht in 1998. Sinds die tijd houdt het bedrijf zich bezig met het ontwerpen, produceren en verkopen van dames- en kindermode in het discountsegment. In 2010 verkocht oprichter Frits van Rees Vellinga de zaak aan Joost Veldman. Van Rees Vellinga, blijft ook na de transactie door Informal Capital Network bij de onderneming betrokken als adviseur.