Kering management bod op La Redoute

dinsdag 03 december 2013

Investeringsfondsen zijn niet de enige geïnteresseerde partijen in een mogelijke overname van het verlieslijdende postorderbedrijf La Redoute. Managers bij moederbedrijf Kering hebben volgens Reuters ook een bod uitgebracht op het bedrijf.

La Redoute CEO Nathalie Balla en de financiëe topman van Redcats, Eric Courteille, hebben een gezamenlijk bod gedaan voor een onbekend bedrag. Ook HIG Capital, OpCapita en vastgoedgroep Altarea Cogedim hebben belangstelling getoond.

Volgens Reuters heeft Kering bevestigd dat La Redoute naar verwachting voor de kerst zal worden verkocht. Het luxeconcern gaf een winstwaarschuwing voor het lopende boekjaar 2013. Als reden hiervoor werden een hoge kosten in verband met de herstructurering van sportmerk Puma en investeringen in het verlieslatende La Redoute gegeven.

Kering heeft sinds 2008 zo'n 400 miljoen in La Redoute geïnvesteerd en zou nog ongeveer 300 miljoen investeren om de verliezen van de afgelopen jaren te dekken en de herstructurering te financieren, melden bronnen.

Met de uiteindelijke verkoop van La Redoute zal Kering een ware luxe- en sportmerkgroep zijn.