Kering voert overnamegesprek met La Redoute management

donderdag 05 december 2013

Kering voert exclusieve gesprekken om postorderbedrijf en online retailer La Redoute aan het management te verkopen in een nieuwe poging om het verliesmakende bedrijf van de hand te doen. Dat meldt Reuters.

Eerder deze week werd bekend gemaakt dat La Redoute CEO Nathalie Balla en de financiële topman van dochteronderneming Redcats, Eric Courteille, gezamenlijk een overnamebod hebben geplaatst.

Als de overname doorgaat, zullen Balla en Courteille samen een holding opzetten om het meerderheidsaandeel over te nemen. De rest van de aandelen zullen eigendom worden van een team van managers.

Financiële details over de management buyout zijn niet bekend gemaakt. Naar schatting moet Kering nog ongeveer 300 miljoen investeren om de verliezen van de afgelopen jaren te dekken en de herstructurering te financieren. Desondanks zou La Redoute een aanzienlijk aantal banen moeten schrappen. Vakbonden vrezen dat 700 van de 2.500 banen op het spel staan.

CEO Francous-Henri Pinault liet aan Le Figaro weten dat het definitieve bedrag pas bekend gemaakt wordt zodra de onderhandelingen afgerond zijn. De CEO beloofde dat de management buyout gepaard zal gaan met een ‘verantwoordelijk plan’ in termen van banen en een lange termijn strategie om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen.

La Redoute is het laatste bedrijf dat Kering, die ook eigenaar is van Saint Laurent, Gucci en Puma, moet verkopen om zijn transformatie van retailer naar modeconcern voor luxe- en sportmerken te volbrengen. Het voormalige PPR startte het proces in 2006 met de verkoop van warenhuisketen Printemps.