Kering wil 700 banen schrappen bij La Redoute

donderdag 31 oktober 2013

Het Franse Kering (voorheen PPR) doet zijn uiterste best om postorderbedrijf La Redoute van de hand te doen. Vorige week werd bekend dat het moederbedrijf maar liefst 300 miljoen euro in La Redoute wil pompen om het bedrijf aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers. Nu blijkt dat Kering een reorganisatie voorbereidt die ruim 700 werknemers van La Redoute hun baan kan kosten.

Niet alleen in Frankrijk staan banen op de tocht, ook bij buitenlandse vestigingen van het concern wordt er rekening mee gehouden. De Belgische vakbond CSC-Metea vreest ontslagen bij de vestiging van het bedrijf in het Henegouwse Estaimpuis, maar de lokale directie van het bedrijf waar 72 mensen werken, zegt nog van niets te weten.

La Redoute is het laatste onderdeel dat Kering van de hand wil doen om zich op luxegoederen en sportkleding te kunnen concentreren. Er zou zich nog geen concrete koper hebben aangediend. Wel zijn namen genoemd zoals HIG Capital, OpCapita en van vastgoedbedrijf Altarea. La Redoute heeft in Frankrijk 2500 mensen in dienst.