Klerx Schoenen - klaar voor de toekomst met itsuitsIT oplossingen

donderdag 24 april 2014

Klerx Schoenen, bekend van de merken Develab, Red-Rag en Paul Green, gaat haar organisatie verder optimaliseren met behulp van drie oplossingen uit de itSuitsFashion solution stack. Met itSuitsFashion ERP wordt de workflow in de organisatie gestroomlijnd, met de sales app Apps4Fashion wordt de verkoop geprofessionaliseerd en met order pick tool PickIT wordt de efficiëntie in het magazijn verbeterd. De drie oplossingen werken als één totaaloplossing, waardoor alle data automatisch beschikbaar is door de gehele organisatie van Klerx Schoenen.

Bij de selectie heeft het management van Klerx Schoenen kritisch gekeken naar functionele inhoud en prijs van de software, kennis van de schoenenbranche en innovatief potentieel bij de leverancier. Daarnaast wilden ze de juiste partner vinden die de beste match had inzake toekomstmogelijkheden en het behartigen van de belangen van Klerx Schoenen.

Ton van Eyk, Finance and Operations Manager bij Klerx Schoenen: “De functionaliteit van itSuitsFashion ERP voldoet aan onze wensen en eisen. Bovendien voldoet het aan de eisen van deze tijd qua flexibiliteit in ontwikkeling en innovatief vermogen richting de toekomst. Met Microsoft die er als organisatie achter staat en de integratie met Microsoft Office producten zoals Outlook bieden een groot voordeel. Met Apps4Fashion moderniseren en professionaliseren we onze verkoopprocessen. En met PickIT gaan we ook in ons magazijn een efficiëntieslag realiseren.”

Klerx Schoenen staat -naast continuïteit- bekend om haar eigenzinnige karakter, wat hen duidelijk onderscheid van de rest. Die eigenzinnigheid is terug te zien in de collecties en de positionering ervan, maar ook in de manier van werken, waarin door het familiare element in het bedrijf ook duidelijk ambitie, loyaliteit en continuïteit in verweven is.

Ton van Eyk: “Niet alleen vandaag scoren, maar ook aan morgen denken. Dat is belangrijk. Alle veranderingen vragen om een scherpe blik en een duidelijke visie. Samenwerking zien wij als een succesfactor richting de toekomst. Met retailers, partners en toeleveranciers kijken we steeds hoe we dingen nóg beter kunnen doen en hoe we de consument optimaal kunnen bedienen. Voor ons is duidelijk dat de bedrijfsvisie en cultuur van Klerx Schoenen en it suits IT goed bij elkaar aan sluiten. We zijn klaar om de uitdagingen van de huidige en toekomstige markt samen met it suits IT en hun oplossingen aan te gaan, kansen te benutten en te blijven groeien.”

Over Klerx Schoenen

Klerx Schoenen uit Waalwijk is opgericht in 1984 en is met hun merken Red-Rag, Develab en Paul Green uitgegroeid tot een belangrijke leverancier in kinderschoenen en schoenen voor volwassenen. Naast de Benelux, waar Klerx Schoenen behoort tot de top 5 van schoenleveranciers, zijn hun schoenen ook te koop in Scandinavië, Duitsland en Frankrijk. Van concept en design tot productie, verkoop en logisitiek, Klerx schoenen is door de gehele keten actief.

Over it suits IT

it suits IT ontwikkelt en levert voor de fashionbranche gespecialiseerde software oplossingen. Moderne en slimme oplossingen uit de itSuitsFashion solution stack -zoals iPhone en iPad applicaties, PDM en Supplier portals, Marketing en Sales Portals, B2B en B2C webshops en ERP software- stellen fashionbedrijven in staat om snel in te spelen op de steeds veranderende vraag uit de markt. De missie van it suits IT is om – door moderne en slimme oplossingen en expertise – mensen in fashionbedrijven te voorzien van de inzichten die zij nodig hebben om hun werk zo efficiënt en effectief mogelijk te doen, en hen daardoor in staat stellen superieure resultaten te behalen. it suits IT is Microsoft Partner met de Gold ERP Competency én de Silver ISV Competency.

www.develab.nl
www.red-rag.nl
www.itsuitsit.nl