Koppeling SportMonitor en VMSII is gereed

vrijdag 29 november 2013

De koppeling tussen VMSII en SportMonitor, een branchebreed initiatief van Inretail en BRICC, is afgelopen week gerealiseerd. SportMonitor biedt ondernemers in de sportbranche inzicht in de meest actuele en betrouwbare branchecijfers.

De SportMonitor koppeling is kosteloos in het winkelmanagementsysteem VMSII opgenomen. Klanten van Vendit kunnen bij de installatie aangeven of ze cijfers van hun branchegenoten willen inzien en willen deelnemen aan het up to date houden van de SportMonitor. Cijfers worden wekelijks automatisch verzonden en alle deelnemers ontvangen uitgebreide informatie over eigen prestaties en branchecijfers van de hele sportmarkt (of, indien gewenst, slechts van een bepaalde productgroep).

Friso Berghuis, initiatiefnemer van het concept SportMonitor: “Het is zeer belangrijk dat de markt het belang van cijfers leert inzien. Hoe meer softwareleveranciers de koppeling met SportMonitor aanbieden, des te breder het draagvlak van SportMonitor zal zijn. In een markt waar voldoende uitdagingen zijn zorgt SportMonitor samen met Vendit voor inzicht en uitgebreide rapportages.”

Berghuis vervolgt: “Vendit heeft de koppeling in een zeer korte periode gerealiseerd en ik ben meer dan tevreden over de communicatie, aanloop en procedures van de ontwikkeling. Vendit heeft sowieso al uitgebreide rapportages in het winkelmanagementsysteem zitten, maar zij zien het belang in samenwerking met partijen die een benchmark kunnen bieden, zonder daar kosten aan de klant voor door te berekenen.”

Eric van Jarwaarde, CEO van Vendit: “Benchmarks zijn van groot belang voor ondernemers die inzicht willen hebben en daarmee willen groeien in hun ondernemerschap. We werken al jaren samen met onderzoeksbureau GfK en hier voegen wij nu de samenwerking met SportMonitor aan toe.”

Over SportMonitor

Dragen de producten in je assortiment bij aan de winst? Hoe is je omzet in vergelijking met andere ondernemers in de branche? Is het aantal verkochte artikelen per bon meer of minder dan het gemiddelde van de sportbranche? Heeft het weer invloed op je omzet? Zonder inzicht in je cijfers mis je de kans om omzet te verhogen. Om dit inzicht te krijgen kun je je aanmelden voor SportMonitor. Een compleet systeem om je van cijfers te voorzien. Je eigen cijfers, maar ook die van de branche. Volledig geautomatiseerd en dus zonder handmatige invoer. SportMonitor is 24/7, overal ter wereld te benaderen met behulp van uw gebruikersnaam en inlogcode. SportMonitor is ook te benaderen met een Ipad of tablet! Kijk voor meer informatie over SportMonitor op www.BRICC.nl/retail_SportMonitor.

Over Vendit

Vendit is een softwareproducent die zich sinds 1986 richt op de automatisering van retail, groothandel en franchise- en inkooporganisaties. Inmiddels is Vendit, met haar softwaresysteem VMSII®, uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende producenten en leveranciers van automatiseringsoplossingen, met meer dan 8.000 gebruikers in meer dan dertig branches. De focus van Vendit ligt niet alleen bij goede software die voorziet in de belangrijkste functies en dagelijkse behoeften van de gebruiker, maar ook bij software die stabiel en eenvoudig in het gebruik is.

Kijk voor meer informatie over Vendit op www.vendit.nl.