Krizia krijgt nieuwe eigenaar

maandag 24 februari 2014

Het Chinese modebedrijf Shenzhen Marisfrolg Fashion Co. heeft een meerderheidsbelang genomen in het Italiaanse modehuis Krizia. Marisfrolg eigenaresse Zhu Chongyun wordt voorzitter en creatief directeur van Krizia en zal haar eerste collectie voor het merk in februari 2015 in Milaan lanceren. Dat meldt Women's Wear Daily.

Krizia, dat in 1954 door Mariuccia Mandelli werd opgericht, heeft de afgelopen jaren minder aan de weg getimmerd dan de meeste historische Italiaanse merken. De gezondheid van Mandelli en haar man, Krizia voorzitter Aldo Pinto, is tanende en productie is minder geworden. Het merk vierde hoogtijdagen in de jaren negentig, toen het een omzet van 500 miljoen dollar genereerde.

Er wordt verwacht dat Zhu Chongyun het merk nieuw leven zal inblazen en de komende vijf jaar zal Krizia flagshipstores openen in grote Chinese steden als Beijing, Shanghai en Shenzhen. Naderhand zullen ook filialen openen in de grootste steden in Europa, Japan en de Verenigde Staten.

Marisfrolg werd in 1993 opgericht en boekte vorig jaar een omzet van 418 miljoen dollar (304 miljoen euro). Het bedrijf heeft ruim 400 eigen winkels die het luxemerk Marisfrolg voeren in China, Zuid Korea, Singapore en Macau. Krizia zal niet in deze winkels worden verkocht.