Kuyichi lanceert duurzaam denim

woensdag 09 november 2011

Het Nederlandse jeansmerk Kuyichi gaat zich nog meer focussen op duurzaamheid door het aandeel van organische stoffen te verhogen van 72 procent naar 97 procent. Dat meldt WWD.

Het fair trade modelabel, dat voor meer dan de helft uit denim bestaat, gaat voorjaar 2012 drie nieuwe groene jeanslijnen lanceren. De collecties zijn gemaakt van drie verschillende duurzame materialen: denim dat zonder water geproduceerd is, denim van gerecycled katoen en spijkerbroeken die gemaakt zijn van Tencel - een natuurlijke kunstvezel gemaakt van eucalyptusbomen - in plaats van katoen. Door de verduurzaming van de collecties zullen de prijzen ongeveer 5 procent stijgen naar 99 tot 189 euro.

Kuyichi, dat in 2010 nog een omzet van 14 miljoen euro maakte, verwacht voor dit jaar een omzet van 18 miljoen euro. Het merk heeft 500 verkooppunten in Europa en eigen winkels in Nederland, Frankrijk, Ierland en Engeland. Volgend jaar opent het modebedrijf een winkel in Londen, een winkel in Berlijn en twee winkels in Frankrijk. Ook gaat Kuyichi zich vanaf 2012 richten op nieuwe markten Canada en het Midden-Oosten.