Lanvin viert 125ste verjaardag met nieuw logo

woensdag 15 januari 2014

Lanvin bestaat 125 jaar. Daarom heeft het modehuis het jubileumgetal toegevoegd aan het iconische huislogo. Ook wil Lanvin de wereld betrekken bij haar 125ste verjaardag door informatie op social media te delen. Sinds begin dit jaar verschijnt elke donderdag een historisch feit over het modehuis op Facebook en een foto van een object uit het kantoor van Jeanne Lanvin op Instagram. Dit oude kantoor van de ontwerpster staat in Parijs en ziet er nog precies uit als toen het nog volop in gebruik was. Daarnaast wordt ook Pinterest gebruikt om het DNA en de thema's van en rondom Lanvin te illustreren.

Het modehuis heeft ter ere van haar verjaardag bovendien het archief doorgespit opzoek naar oude foto's, videobeelden en mode-illustraties van gouache (de onder ontwerpers geliefde, niet-transparante waterverf) door Jeanne Lanvin. De nog nooit vertoonde beelden worden in februari op de website Lanvin.com geplaatst in een speciale rubriek 'Lanvin History'.

Creatief directeur van Lanvin, Alber Elbaz, heeft laten weten dat er in 2015 een Lanvin tentoonstelling wordt georganiseerd, meldt Wwd.com, maar verder details zijn hierover nog niet bekend.

Het is 125 jaar geleden dat Jeanne Lanvin de deuren van haar Parijse boetiek opende. Sindsdien is het huis uitgegroeid tot een van de grootste namen in de mode. De successen van Lanvin zijn te mede te danken aan de sterke visie van de oprichtster, maar misschien was het huis nooit beroemd geworden als dochter Marguerite haar eerste ontwerpen niet had gedragen. De rol van Jeanne's dochter is terug te vinden in het logo van Lanvin: een moeder en een klein meisje die elkaars handen vasthouden.

Jeanne Lanvin werd op 1 januari 1867 geboren en startte op 23-jarige leeftijd een hoedenboetiek in Parijs. De jonge ontwerpster begon in die tijd met het maken van jurkjes voor haar dochter Marguerite. De schattige jurkjes vielen in de smaak haar klanten, die haar vroegen of ze niet ook outfits voor vrouwen kon maken. Jeanne Lanvin zou uiteindelijk bekend worden door haar talent om de grens tussen vrouwen- en meisjesmode te vervagen.