Mango Fashion Awards uitgesteld

woensdag 25 september 2013

Er komt voorlopig geen vijfde editie van El Boton, ofwel de Mango Fashion Awards. De ontwerpwedstrijd van de Spaanse modeketen is afgelast vanwege 'interne redenen'. Dat staat te lezen in een pop-up op de website van de wedstrijd.

De Mango Fashion Awards is met een prijzengeld van 300.000 euro een van de belangrijkste modeprijzen. Hoofdoel van de wedstrijd is om jong ontwerptalent te helpen internationaal door te breken. Het management van Mango vindt dat dat bij de eerste vier edities onvoldoende is gelukt.

Op de genomineerdenlijst met 59 kandidaten voor de vijfde editie staat een aantal Nederlandse en Belgische namen zoals Django Steenbakker, Esther Dorhout Mees en Pauline van Dongen uit Nederland en Sofie Claes en Nathalie Fordeyn uit België.

In het verleden is de prijs onder meer gegaan naar het Belgische duo Sandrina Fasoli en Michaël Marson en naar Lena Lumelsky. De tweede editie werd gewonnen door Lee Jean Youn uit Zuid-Korea. Vorig jaar won de Thaise ontwerper Wisharawish Akarasantisook de eerste prijs.