Marktplaats komt met outlet

dinsdag 15 oktober 2013

Merken kunnen voortaan hun outletproducten aan consumenten verkopen via Marktplaats Outlet. Neckermann.com is de eerste moderetailer die zich aan het project heeft verbonden. Ook Telfort en Philips gaan de nieuwe consumentenservice gebruiken.

Merken krijgen een 'shop-in-shop' op de Marktplaats Outlet pagina. De handelssite zelf noemt het een 'geïntegreerde branded omgeving'. Merken kunnen producten aanbieden van een voorgaand seizoen, geruilde of geretourneerde producten, showroommodellen en restpartijen. De bedrijven bepalen zelf of de producten voor vaste prijzen worden aangeboden of per opbod worden verkocht. De outletadvertenties worden getoond als reguliere advertenties.

“Via de outlet bieden wij de consument een breed scala betaalbare producten. De behoefte van Nederlanders naar betaalbare kwaliteit is en blijft groot. Dankzij de Marktplaats Outlet kunnen wij de consument een extra platform bieden om aan deze vraag te voldoen,” aldus Bas Rasker, commercieel directeur van Neckermann.com.