Marlies Dekkers sluit winkel in VS

vrijdag 24 april 2009

Drie maanden na de opening is de eerste flagship store van Marlies Dekkers in de Verenigde Staten weer gesloten. De winkel werd in december 2008 geopend in het Plaza Hotel in New York en ging 20 maart 2009 dicht. Het lingeriebedrijf heeft laten weten dat de sluiting het gevolg is van verbouwingsproblematiek in het hotel. 'Er zijn verschillende artikelen verschenen in de Amerikaanse pers waarin de problemen en klachten rondom de renovatie van het Plaza en de Plaza Retail Collection, waar Marlies Dekkers onderdeel van was, naar voren worden gebracht. Om die reden hebben wij besloten om de store per direct te sluiten en de zoektocht naar een nieuwe, geschikte locatie te starten,' zo meldt het bedrijf in een verklaring.

Marlies Dekkers heeft al een aantal verkooppunten in de VS. In 2007 won zij een CILA Award, een belangrijke prijs van het Amerikaanse lingerievakblad Contours Magazine. In maart van dit jaar maakte Marlies Dekkers bekend dat het merk is ingekocht door de Amerikaanse warenhuisketen Neiman Marcus. Vanaf november zal de lingerie verkrijgbaar zijn bij vijf filialen in onder meer Beverly Hills en Las Vegas.

Marlies Dekkers opende in 2002 haar eerste eigen winkel in Antwerpen. In 2006 volgde een filiaal in Bangkok, in 2007 Parijs en in 2008 ging een flagship store open in Berlijn. Quote meldt nu op zijn website dat ook de winkel in Bangkok gesloten zou zijn, maar dat is onjuist. Een woordvoerder laat weten dat die winkel wel is verhuisd naar een andere locatie in de stad. Marlies Dekkers heeft in Nederland twee winkels in Amsterdam en verder in Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Maastricht. In april 2009 heeft het lingeriemerk een winkel geopend in Maasmechelen Village, een outlet centrum in België. Marlies Dekkers heeft zo'n duizend verkooppunten wereldwijd.