Mary Katrantzou in zee met Adidas

donderdag 17 april 2014

Mary Katrantzou gaat samenwerken met Adidas. Na Stella McCartney heeft de Brits-Griekse ontwerpster nu ook een langetermijnsamenwerking met het Duitse sportmerk gesloten voor een gezamenlijke kleding- en schoenencollectie.

Adidas noemt Katrantzou een ‘uitzonderlijk talent’ en ‘een van de meest interessante ontwerpers van dit moment. “Ik bewonder Mary’s buitengewone gevoel voor printtechnieken, kleuren en silhouetten. Daarmee kan zij de Adidas Originals vrouwenlijn een fantastische nieuwe esthetiek bieden,” aldus Dirk Schoenberger, creatief directeur van Adidas’ sport style-divisie.

Katrantzou, die in 2009 doorbrak met haar fotografische prints, laat aan de Britse Vogue weten 'heel blij' te zijn met de samenwerking. “Adidas heeft een fantastisch erfgoed en het vermogen om te innoveren in sportkleding maakt het merk de perfecte samenwerkingspartner,” aldus de ontwerpster.

Naast langetermijnpartner Stella McCartney treedt Katrantzou ook in de voetsporen van Topshop, Pharrel Williams en Raf Simons.