Meer Burberry in de PC

maandag 05 maart 2012

Luxe modemerk Burberry gaat een tweede winkel openen in Nederland. De winkel zal net als de eerste winkel gevestigd zijn in de PC Hooftstraat in Amsterdam.

De hoofdontwerper bij het Britse merk, Christopher Bailey, heeft de winkel zelf ontworpen. De 600 vierkante meter grote winkel telt drie verdiepingen en geeft aandacht aan audio- en touchscreen technologie. Burberry zelf noemt de winkel een 'Retail Theatre'.

Op 15 maart wordt de winkel met de collecties Burberry Prorsum, Burberry London, Burberry Brit, Burberry Accessories collections en de Burberry Childrenswear collection, officieel geopend.

Het Britse merk breidt niet alleen uit in Nederland. Het bedrijf gaat dit jaar voor het eerst winkels openen in Letland en Estland. De handelsonderneming Apranga in Vilnius heeft een franchise-overeenkomst getekend met Burberry. Binnenkort is de Letste hoofdstad Riga aan de beurt. In de tweede helft van het jaar volgt Tallinn met een Burberry store. Apranga beheert ook winkels als Mango, Mexx, Hugo Boss en Max Mara. In totaal heeft het bedrijf 121 winkels in Litouwen, Letland en Estland. Het in 1856 opgerichte modehuis Burberry heeft momenteel 189 eigen winkels, 208 shop-in-shops, 46 outlets en 56 franchise winkels.