Mexx gaat handtekening zetten

maandag 28 april 2014

Het van oorsprong Nederlandse modemerk Mexx heeft Tweede Kamerleden Sharon Gesthuizen (SP) en Joel Voordewind (ChristenUnie) toegezegd het Akkoord voor Brand- en Bouwveiligheid in Bangladesh te gaan ondertekenen. Mexx heeft ook een bericht op Facebook geplaatst, waarin staat dat het merk een handtekening gaat zetten.

Mexx had het Akkoord nog niet ondertekend, omdat het bedrijf vond dat het niet transparant genoeg was. Het Akkoord bevatte nog te veel onduidelijkheden, onder andere over de aansprakelijkheid voor de renovatiekosten.

Het modemerk zegt na het gesprek met Gesthuizen en Voordewind nog steeds geen antwoorden op alle vragen te hebben, maar wel een handtekening te gaan zetten. Mexx heeft namelijk een 'zero tolerance' beleid als het gaat om MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) en erkent de noodzaak van het verbeteren van de fabrieken in Bangladesh en andere ontwikkelingslanden.

Op 31 maart bezochten Gesthuizen en Voordewind samen met The Fashion Rebels, een organisatie die zich inzet voor betere arbeidsomstandigheden in de textielbranche, het hoofdkantoor van Mexx al, maar toen dreigde modelabel de Kamerleden nog door de politie te laten verwijderen. "Ik ben erg blij dat Mexx zich bedacht heeft en het akkoord nu gaat ondertekenen. Als feitelijke ondertekening overigens te lang op zich laat wachten, komen we weer in actie. Maar nu gaan we ons op andere achterblijvers richten. Ik heb begrepen dat Bristol, Scapino en Hunkemöller nog niet getekend hebben," aldus Fashion Rebel Frank van der Linde in een persbericht.