Michala Wiesneck lanceert eigen label tijdens Gallery

maandag 21 mei 2012

Michala Wiesneck is geen onbekende in de World of Fashion, dat kunnen we duidelijk stellen. De ontwerpster heeft meer dan 40 collecties op haar naam staan en ontwierp onder andere voor Christian Dior, Christian LaCroix, Cacharel en Day Birger & Mikkelsen. Niet de minsten dus! Met een rugzak vol bagage is voor Wiesneck de tijd aangebroken om onder haar eigen naam verder te gaan. Aankomende winter is het zo ver; de lancering van haar eerste ‘eigen’ collectie. Vol verwachting klopt ons hart…

De lancering van M.Wiesneck vindt plaats op de exclusieve beursvloer van Gallery International Fashion Fair tijdens de Copenhagen Fashion Week vanaf donderdag 2 februari. De verwachtingen in modeland zijn hooggespannen, maar wij kunnen vast een tipje van de sluier geven. De compacte collectie bestaat uit 50 unieke stijlen en sjawls en zelf omschrijft de Deense designer haar lijn als ‘future classics with a poetic twist’. Stijlen die ze voor haar eigen garderobe heeft ontworpen, gebaseerd op 20 jaar ervaring bij de grote modehuizen in Parijs, Londen en Kopenhagen.

Michala Wiesneck
Voor degenen die nog niet bekend zijn met deze doorgewinterde designer; het is allemaal begonnen op de fameuze Ecoles de la Chambre Syndical, waar Wiesneck in 1990 afstudeerde. Vanaf toen ging het hard. Wiesneck ontwierp collecties voor Christian Dior, Christian LaCroix, Marks & Spencer en in eigen land als hoofdontwerpster voor InWear en Day Birger & Mikkelsen. Een indrukwekkend CV en het was dan ook slechts een kwestie van tijd voordat de ontwerpster met een eigen label zou komen. En waar beter lanceren dan in eigen land tijdens de veelbesproken Copenhagen Fashion Week op de exclusieve beursvloer van Gallery International Fashion Fair? Wederom een reden om af te reizen naar de Deense hoofdstad. Want Wiesneck is zonder twijfel een naam waar je nog veel van zult horen!