Miu Miu hoofdkantoor naar Parijs

dinsdag 04 februari 2014

Het Italiaanse modemerk is naar Parijs verhuisd. Gisteren nam het Miu Miu team zijn intrek in het kantoor van de Franse divisie van de Prada Group. Alle sales, marketing en communicatie is nu in Parijs gevestigd. Alleen de ontwerpers zijn in Milaan gebleven. De verhuizing geeft aan dat de modegroep van Miu Miu een geheel apart luxe modehuis wil maken en de ontwikkeling van het merk wil versnellen.

De keuze voor Parijs komt niet uit het niets. Miu Miu presenteert zijn collecties al sinds 2006 in de Franse hoofdstad. Hier kan het merk wedijveren met de grote Franse luxemerken. De verhuizing zal de aandacht ook op een positieve manier op Miu Miu vestigen.

Miu Miu werd in 1993 door Miuccia Prada opgericht als een lijn met meer creatieve vrijheid. Tegenwoordig richt het zich op de 'verfijnde vrouw die zeer trendgevoelig is'. Het merk richtte zich de afgelopen twee jaar op internationale expansie, zoals Prada al met succes had gedaan. Toch wordt met de verhuizing duidelijk dat Miu Miu als zelfstandig merk verder zal groeien.