Mode en kunst op de eerste editie van Glamour Art Fair

dinsdag 22 april 2014

Nederland is een nieuwe kunstbeurs rijker. In mei zal Glamour Art Fair (GAF) vier dagen lang kunst en vakmanschap tentoonstellen in de Endemol Studio's in Amsterdam. Het doel van de beurs is moderne en hedendaagse kunst van beginnende en gevestigde kunstenaars verbinden met mode, design en sieraden. Schoenontwerper René van den Berg, de Nederlander die ontwierp voor onder andere Mart Visser en Thierry Mugler, toont zijn creaties en ook de Japanse tassenontwerper Takashi Murakami is aanwezig.

Jong modetalent is aanwezig in de vorm van Liselore Frowijns, de winnaars van de Frans Molenaar Coutureprijs 2013, en Henriëtte Tilanus, die is genomineerd voor de H&M Design Award 2014. Beiden studeerden af aan ArtEZ in Arnhem. De ontwerpen van Monique Diana Borgmann, die tijdens Dutch Design Week 2013 haar afstudeeropdracht SKIN presenteerde, zijn eveneens te zien.

Glamour Art Fair is te bezoeken van 22 tot en met 25 mei. De organisatie rekent op 15 duizend bezoekers en richt zich op topondernemers, high society en kunstverzamelaars, meldt Telegraaf.