Mogelijke overname Cath Kidston door Fast Retailing

woensdag 16 april 2014

De Japanse modegroep Fast Retailing overweegt de acquisitie van een meerderheidsaandeel van het Britse interieurmerk Cath Kidston. Dat meldt Retail Week.

Fast Retailing, eigenaar van de modeketen Uniqlo, zou in gesprek zijn met het bedrijf, maar zou niet de enige gegadigde zijn. Ook L Capital, de investeringstak van LVMH, zou belangstelling hebben voor het populaire merk, aldus Retail Week.

Afgelopen december meldde de Britse krant The Telegraph dat Cath Kidston de Zwitserse investeringsbank UBS in de arm had genomen om de toekomstperspectieven van het bedrijf te onderzoeken. De waarde van het bedrijf werd toen op 250 miljoen pond geschat. Het merk weigerde destijds commentaar te geven.

Cath Kidston is voor 23 procent eigendom van oprichtster Cath Kidston. TA Associates is met 65 procent meerderheidsaandeelhouder, terwijl de overige aandelen in handen zijn van diverse investeerders. Alleen de 65 procent van TA Associates zijn bij een eventuele transactie gemoeid.

Aandelen in Fast Retailing daalden afgelopen maandag met 3 procent als gevolg van het nieuws dat de retailgigant het tegen L Capital moet opnemen om de Cath Kidston aandelen.