Moncler lanceert damescollectie

dinsdag 14 januari 2014

De Italiaanse luxe jassenmaker heeft zijn eerste damescollectie, Moncler Gamme Bleu, gepresenteerd tijdens Milan Fashion Week. De collectie werd ontworpen door de Amerikaanse ontwerper Thom Browne.

De damescollectie werd samen met de reeds bestaande herencollecte gepresenteerd in de zalen van een clubhuis. Zeer passend gezien de aard van de collecties. Beiden werden geïnspireerd door golf, met geen tekort aan grote ruiten, ouderwetse pofbroeken en bermuda's tot op de kuit en ruim gesneden gestikte blazers.

"Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in het idee van een damescollectie voor Moncler," zei Browne in een interview met de Italiaanse Pambianco TV. De kans is groot dat de dames en herencollecties vaker samen zullen worden gepresenteerd, meldt Moncler voorzitter Remo Ruffini.

Volgens Ruffini betekent de lancering van de nieuwe lijn een nieuwe uitdaging voor het bedrijf dat afgelopen december zijn debuut maakte op de beurs in Milaan. Namelijk de ontwikkeling van technische kleding enhet worden van een echt designer label.