Mulberry geeft winstwaarschuwing

donderdag 30 januari 2014

De Britse modegroep waarschuwde dat de jaarwinst voor het lopende boekjaar aanzienlijk lager zou zijn dan voorspeld door de financiële markten. Redenen hiervoor zouden de zware kortingen tijdens de aanloop naar kerstmis en de afgenomen vraag in Korea zijn. Ten gevolge van het nieuws daalden de aandelen met 27 procent.

De totale omzet tijdens de zeventien weken tot 25 januari daalde met 3 procent, terwijl de omzet in de acht weken tot 25 december met 7 procent daalde. Mulberry werd zwaar getroffen door de annulering van orders door Zuid Korea en de prijzenoorlog in thuisland Groot Brittannië zorgde ook voor dalingen in de omzet. De thuismarkt vertegenwoordigt zo'n 65 procent van Mulberry's totaalomzet, aldus Reuters.

Minder vraag naar de populaire Bayswater en Alexa tassen zou ook een ongunstig effect hebben gehad op de winstcijfers. Vorig jaar verliet creatief directeur Emma Hill, die grotendeels verantwoordelijk wordt geacht voor het succes van het merk dankzij It-tassen, het bedrijf. Mulberry is nog steeds op zoek naar haar vervanging.

Volgens Mulberry topman Bruno Guillon zal de brutowinst voor het lopende boekjaar ongeveer 19 miljoen pond zijn, aanzienlijk lager dan de 27 miljoen pond die analisten hadden voorspeld.