NYDJ krijgt nieuwe eigenaar

maandag 16 december 2013

Het denimbedrijf, oorspronkelijk bekend als Not Your Daughter's Jeans, is overgenomen door investeringsfonds Crestview Partners en heeft voormalig VF Corp CEO Mackey McDonald benoemd als voorzitter van het merk. Dat meldt Women's Wear Daily.

Volgens bronnen van WWD zal de huidige voorzitter en CEO van NYDJ, Edwin Lewis, vertrekken zodra de overeenkomst rond is. Zijn aandeel in het merk zal verkocht worden aan Crestview en diens partner bij de overname, Maybrook Capital Partners.

Om welk bedrag het gaat is niet bekend. In 2008 betaalde de huidige eigenaar, Falconhead Capital, ongeveer 100 miljoen dollar voor het bedrijf. In 2011 trachtte de investeerder NYDJ te veilen voor ruim 300 miljoen dollar. Bovendien verwachten bronnen dat het bedrijf dit jaar een omzet van ongeveer 200 miljoen dollar zal genereren.

NYDJ, gevestigd in Californië, richt zich op de doelgroep 35+ die de uitstraling van een skinny jeans wil zonder de problemen met pasvorm die er vaak mee gepaard gaan. Het merk beweert dat vrouwen dankzij zijn 'Lift Tuck Technology' er een maatje kleiner uitzien. In Nederland en België is het merk via diverse shop-in-shops en verkooppunten verkrijgbaar, waaronder de Bijenkorf en de Bonneterie.