Nederlandse Deniz Terli wint Muuse X Vogue prijs

donderdag 13 maart 2014

Deniz Terli, de 30-jarige Nederlandse schoenenontwerpster, heeft de hoofdprijs gewonnen in de Muuse X Vogue Talents Young Vision Accessories Award 2014. Ze liet meer dan 170 accessoire- en schoenenontwerpers uit ruim vijftig verschillende landen achter zich.

Uit vijftig finalisten, gekozen door het publiek door het uitbrengen van meer dan 50.000 stemmen op Vogue.it, koos Sara Maino, senior fashion editor van het modeblad, Terli als winnaar. Monique Lee uit Groot-Brittannië won de publieksprijs.

Deniz Terli mixt in haar ontwerpen Hollandse nuchterheid met een Turks gevoel voor glamour. Na het afronden van de bachelor aan de Willem de Kooning Academie in 2007 besloot Terli zich te specialiseren in schoenontwerp. Ze deed een jaar de cursus Industrial Footwear Design aan de Dutch Shoe Academy om vervolgens de master Shoe Design aan Artez in Arnhem te volgen, die ze in 2012 met succes afrondde.

Als winnende ontwerpster gaat Terli een samenwerking aan met modelabel Muuse. Ze ontwerpt een Muuse Editions capsule collectie die wordt geproduceerd en verkocht door het merk, ondersteund met gratis productie, inkoop, pr, marketing en verkoop. De collectie wordt in 2015 gelanceerd.