Nederlandse Modevormgevers werken mee aan Spoorwensdag

woensdag 19 mei 2010

Op woensdag 19 mei wordt in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam de Spoorwensdag georganiseerd. Op die dag zullen Prorails en NS samen een spoorgerelateerde wens vervullen voor de organisatie Netstitch. De wens staat in het teken van mode en samen met modevormgevers Miss Blackbirdy en Jessica Joyce wordt er aan een onvergetelijke dag gewerkt.

Netstitch biedt een werkplek aan in hun naaiatelier voor mensen die meer dan 80% afgekeurd zijn, maar toch graag een bijdrage willen leveren aan de samenleving. Dit jaar bestaan ze elf jaar en lanceren ze een eigen kledinglijn voor en door gehandicapten. Het is hun wens om ter inspiratie een dagje uit te zijn in Amsterdam, een dag in het teken van mode. De modevormgevers Miss Blackbirdy en Jessica Joyce zullen invulling geven aan deze dag.

Miss Blackbirdy en Jessica Joyce zijn beide gehuisvest op TH+ FLOOR, de incubatorverdieping in het World Fashion Centre. De Dutch Fashion Foundation heeft samen met het World Fashion Centre in Amsterdam de TH+ FLOOR ontwikkeld, 1000 m2 op de 13de verdieping van toren 1 in het WFC gewijd aan alle aspecten van de modeketen.

Onder de naam Miss Blackbirdy studeerde illustrator en ontwerpster Merel Boers haar studie modevormgeving aan de Gerrit Rietveld academie in Amsterdam in 2006 Cum laude af. In 2007, niet lang na haar afstuderen, richt ze Studio Miss Blackbirdy op in het World Fashion Centre in Amsterdam waar ze als mode illustrator en ontwerpster werkt. In 2007 wint ze met haar 1ste illustratieve mode collectie de Lancôme Colour Designs Award in de categorie Modern Femininity die geshowd werd op de Amsterdam International Fashionweek. Ook werd haar werk tijdens de modebiënnale in Arnhem getoond in het Museum van Moderne kunsten en in Museum Gruuthusse tijdens de kantbiënnale in Brugge

De modeontwerpster Jessica Joyce, is een onderzoeker in het veld van verfijnde en moderne vrouwenkleding. In haar ontwerpen laat ze vrouwen zich sensueel en aantrekkelijk voelen. Ze staat bekend om haar elegante en onderscheidende designs. Na de Royal Academy for the Fine Arts in Antwerpen, behaalde ze haar diploma als modeontwerpster aan de Academie voor beeldende kunst en vormgeving Arnhem. In 2005 presenteerde Jessica Joyce van den Heuvel haar eerste Jessica Joyce vrouwenmodelijn.

Het programma van de Spoorwensdag zal bestaan uit een korte lezing met betrekking tot informatie over de Nederlandse modeketen, een workshop in verband met je favoriete kledingstuk en als afsluiting tips van de mode experts om te inspireren en te motiveren. Zo wordt het voor de organisatie Netstitch een dag om nooit te vergeten.

Voor meer informatie:

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken